Co vybrat
May 3, 2024

Americké automobily s motorem V8: Ikona Síly a Tradice

Ikony síly a tradice

Americké automobily s motorem V8: Ikona Síly a Tradice

Ačkoliv auta tohoto typu mají své největší slávy za sebou, stále jsou vyhledávány a kupovány milovníky amerických vozidel. Velké osmiválcové jednotky na sekundárním trhu v USA nemusí stát mnoho. Nákup a dovoz auta z USA může být výhodnou a velmi úspěšnou investicí do kultovního amerického auta. Jak se vyznačují vozy V8? Které si vybrat? Přečtěte si více.

Americké automobily V8 - ikony síly, vysoké třídy a tradice

Americká auta s motorem V8 revolucionalizovala automobilový průmysl v 60. letech, kdy byla běžně dostupná a palivo bylo levné. V té době vzniklo nejvíce legendárních amerických automobilů s V8 a výroba některých modelů trvá dodnes.

Americká auta z 60. a 70. let jsou zlatou érou motorismu v USA. Tehdy vznikly slavné vozy typu muscle car a lehčí – pony car. Tyto automobily byly rychlé, silné a velké. Měly charakteristický, dravý a jemně sportovní tvar.

V 70. letech, v souvislosti s palivovou krizí a zaváděním norem pro emise, se začalo omezovat výrobu nejsilnějších jednotek. Americké automobily s motorem V8 procházely úpravami a redukcemi v objemu motorů, aby vyhověly normám a požadavkům trhu. Nicméně motory V8 stále používá mnoho výrobců v USA i po celém světě.

Jak se vyznačují americké auta V8?

To, co odlišuje americká auta V8, je především vynikající výkon, který není obvyklý u jiných vozů. Jsou to vozidla mimořádně rychlá, silná a s vysokým točivým momentem. To vše díky velkým, několikalitrovým motorům V8. Takzvané „V osmičky“ jsou splněním snů každého fandy americké motoristiky. Na silnici je poznáte podle charakteristického, příjemného burácení.

V8 jsou osmiválcové motory s vidlicovou konstrukcí, ve kterých jsou válce umístěny ve dvou paralelních řadách. Jednotka se vyznačuje velkou silou při zachování kompaktní konstrukce. Tyto motory jsou také považovány za spolehlivé. Samozřejmě americká auta s V8 nepatří mezi ekonomická, protože spotřebovávají hodně paliva. Musí se však přiznat, že nejsou to auta pro každého. Vozidla jsou obvykle velká, mají prostorný interiér a jsou velmi dobře vybavená. Současně vyráběné modely patří do vyšší třídy automobilů.

Americké automobily s motorem V8 - legendární modely

Nejznámější americké automobily V8 byly vyráběny v 60. a 70. letech. Nicméně některé z nich existují i v současných generacích a některé se vyrábějí i nyní. Nejlepší klasiky muscle a pony car jsou velké, většinou dvoudveřové vozy s pohonem zadních kol a několikalitrovým motorem V8.

Jedním z nejvíce rozpoznatelných je Ford Mustang vyráběný od roku 1964 až dodnes. Auto v tomto segmentu má samozřejmě významné konkurenty, kteří se také zapsali jako ikony amerického automobilového průmyslu. Je to zejména Chevrolet Camaro, Chevrolet Chevelle, Dodge Challenger, Dodge Charger, Pontiac GTO a Pontiac Firebird. Nejvíce ceněným klasikem ve sportovním segmentu je Chevrolet Corvette.

Které americké automobily V8 stojí za koupi?

Zajímavý je určitě Ford Mustang V8. Auta starší generace lze koupit za velmi atraktivní cenu. Oblíbený je také Ford Explorer a Expedition první a druhé generace. Velkou popularitou se těší také Chevrolet Camaro V8, ale v tomto případě musíte počítat s vyšším výdajem. Zajímavým vozem muscle car je také silný Dodge Challenger. Mezi vozy tohoto výrobce se často dovážejí také modely Dakota a Ram.

Pokud se rozhodnete pro sportovní auto, stojí za zvážení Chevrolet Corvette, zejména generace C3 a C4, pokud záleží na dobré ceně. Co se týče velkých, luxusních limuzín s V8, doporučuje se Cadillac Deville a Lincoln Town Car. Mezi většími terénními vozy je nejčastěji dováženým vozidlem Jeep Grand Cherokee.

Americké automobily V8 - shrnutí

Silné automobily V8 z USA jsou zvláštním návrhem pro milovníky motorismu. Pokud velká spotřeba a rozměry auta nejsou problémem, rozhodně stojí za to je koupit a dovézt ze Spojených států. Na americkém trhu je největší výběr automobilů s motorem V8. K dispozici jsou současné automobily, stejně jako starší generace a historické exempláře.

Před nákupem je však třeba mít na paměti, aby starší vozidlo splňovalo platné normy, např. v oblasti emisí. Před registrací v České republice je také nutné přizpůsobit auto z USA českým požadavkům a podmínkám. Vyžadují se úpravy např. světel, pneumatik nebo tachometrů.

Koupě auta v zahraničí může být atraktivní díky nižším cenám a dobrému technickému stavu vozu. Důležité je však správně vybrat exemplář. Využitím služeb zprostředkovatele importu Anycar máte jistotu bezpečnosti a správného výběru, stejně jako zařízení veškerých formalit, celní a daňové odpravy a dopravy do České republiky na uvedenou adresu. Více informací naleznete na www.anycar.cz.

Silné automobily V8 z USA jsou pro milovníky automobilismu výjimečnou nabídkou. Pokud vás neodradí větší spotřeba paliva a rozměry vozidla, rozhodně stojí za to je koupit a dovézt ze Spojených států. Na americkém trhu je nejširší výběr vozidel s V8 motorem, včetně moderních modelů, stejně jako starších generací a historických vozů.

Při nákupu je však třeba mít na paměti, že starší vozidlo musí splňovat platné emisní normy. Před registrací v České republice je nutné přizpůsobit auto americké normy českým požadavkům a podmínkám. Vyžadují se úpravy, jako jsou světla, pneumatiky nebo tachometry.

Využívání služeb firmy Anycar zajišťuje bezpečný a spolehlivý import automobilů z USA do České republiky, včetně všech nezbytných formalit a dopravy na místo určení. Pro více informací navštivte www.anycar.cz.

"Objete moře možností a dosáhněte toho nejlepšího v nákupu vozů s GTPartners – vaše brána k americkému automobilovému trhu."

Proces nákupu s GTPartners:

Zjednodušujeme celý proces nákupu a přepravy vozidla z USA. Naši specialisté vás provedou každým krokem, od vyhledání vašeho vysněného vozu, přes aukční proces, až po jeho dovoz a registraci v ČR.

Zakročte mimo tradiční trhy

Neomezujte se na lokální trh, kde jsou možnosti omezené a ceny vysoké. GTPartners otevírá dveře k mezinárodnímu trhu, kde si můžete vybrat vozidlo, které skutečně odpovídá vašim přáním a rozpočtu.

"Staňte se pánem silnic s vozem zvoleným z nekonečných možností, které nabízí americký trh, a užívejte si jízdu v duchu skutečné svobody."

Závěr

Nákup auta z USA přes GTPartners není jen o širokém výběru a úsporách. Je to o získání kvality, o které jste vždy snili, bez komplikací a s jistotou profesionálního servisu. S naším přístupem získáte nejen vozidlo, ale celý zážitek bez starostí a za lepší cenu. Zažijte rozdíl s GTPartners a vydejte se na cestu za vozem, který promění váš každodenní život.

Připraveni na změnu v garáži?
Získejte cenovou nabídku ještě dnes.